Wafle to nie tylko chrupiące talarki, które zawsze są pod ręką jako szybka, zdrowa i lekka przekąska. Mogą także posłużyć jako baza dla innych zdrowych darów natury i wspólnie z nimi pieścić nasze podniebienia na słodko albo na słono. Oto kilka propozycji, jak można to szybko i łatwo zrobić. Pozwólcie się zainspirować!

Wafle zbożowo-ryżowe w kolorze groszku

– 8 sztuk wafli zbożowo-ryżowych
– 200 g groszku (może być mrożony)
– łyżka śmietany 18 %
– łyżka masła
– kilka listków mięty
– sól, pieprz

Groszek wrzucić na posolony wrzątek i gotować kilka minut. Odcedzić i przelać zimną wodą. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Smarować wafle zbożowo-ryżowe i natychmiast podawać.


Czas przygotowania 15 minut

Wafle zbożowo-ryżowe w kolorze groszku

PRODUKTY

INFORMACJE OGÓLNE

NA SKRÓTY

Eurowafel Sp. z o.o. Sp.k.



Euro Wafel © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.

Euro Wafel © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.

PRODUKTY

NA SKRÓTY

INFORMACJE OGÓLNE

Eurowafel Sp. z o.o. Sp.k.



Euro Wafel © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.

INFORMACJE OGÓLNE

Eurowafel Sp. z o.o. Sp.k.



Eurowafel © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.
pl_PLPolish