Wafle to nie tylko chrupiące talarki, które zawsze są pod ręką jako szybka, zdrowa i lekka przekąska. Mogą także posłużyć jako baza dla innych zdrowych darów natury i wspólnie z nimi pieścić nasze podniebienia na słodko albo na słono. Oto kilka propozycji, jak można to szybko i łatwo zrobić. Pozwólcie się zainspirować!

Wafle zbożowe z kiełkami

– 6 szt. wafli zbożowo-ryżowych
– natka pietruszki
– majonez
– 2 łyżki kiełków słonecznika
– 2 łyżki kiełków rzodkiewki
– łyżka rzeżuchy
– twarożek ziarnisty
– sól, pieprz

Twarożek odsączyć. Natkę pietruszki bardzo drobno posiekać. Wafle na brzegach posmarować majonezem i obtoczyć w natce pietruszki. Na środku każdej kanapki rozprowadzić łyżkę twarogu ziarnistego. Posypać mieszanką kiełków i pociętej rzeżuchy. Doprawić solą i pieprzem.


Czas przygotowania 10 minut

Wafle zbożowe z kiełkami

PRODUKTY

INFORMACJE OGÓLNE

NA SKRÓTY

Eurowafel Sp. z o.o. Sp.k.



Euro Wafel © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.

Euro Wafel © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.

PRODUKTY

NA SKRÓTY

INFORMACJE OGÓLNE

Eurowafel Sp. z o.o. Sp.k.



Euro Wafel © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.

INFORMACJE OGÓLNE

Eurowafel Sp. z o.o. Sp.k.



Eurowafel © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.
pl_PLPolish