Składniki:
– opakowanie wafli owsianych pełnoziarnistych
– 100 g sera z błękitną pleśnią
– 12 szt. dużych krewetek (moga być mrożone)
– różowe winogrona do przybrania
Sposób przygotowania:
Sposób przygotowania:
Mrożone krewetki rozmrozić: szare (surowe – bez głów ale z ogonkami), należy opłukać, osuszyć i krótko podsmażyć do uzyskania pomarańczowego koloru. Posolić pod koniec smażenia. Jeśli krewetki są szare i w całości, trzeba obrać je z pancerzy i odciąć głowy oraz usunąć czarną nitkę wzdłuż tułowia, a następnie podsmażyć. Jeśli mrożone krewetki są już ugotowane (pomarańczowe), wystarczy je rozmrozić i przelać wrzątkiem. Na każdym waflu ułożyć plaster sera z błękitną pleśnią i 2 krewetki. Kanapkę ozdobić plasterkami różowych winogron.
Czas przygotowania 30 minut