Wafle to nie tylko chrupiące talarki, które zawsze są pod ręką jako szybka, zdrowa i lekka przekąska. Mogą także posłużyć jako baza dla innych zdrowych darów natury i wspólnie z nimi pieścić nasze podniebienia na słodko albo na słono. Oto kilka propozycji, jak można to szybko i łatwo zrobić. Pozwólcie się zainspirować!

Wafle owsiane z krewetkami i serem pleśniowym

– opakowanie wafli owsianych pełnoziarnistych
– 100 g sera z błękitną pleśnią
– 12 szt. dużych krewetek (moga być mrożone)
– różowe winogrona do przybrania

Mrożone krewetki rozmrozić: szare (surowe – bez głów ale z ogonkami), należy opłukać, osuszyć i krótko podsmażyć do uzyskania pomarańczowego koloru. Posolić pod koniec smażenia. Jeśli krewetki są szare i w całości, trzeba obrać je z pancerzy i odciąć głowy oraz usunąć czarną nitkę wzdłuż tułowia, a następnie podsmażyć. Jeśli mrożone krewetki są już ugotowane (pomarańczowe), wystarczy je rozmrozić i przelać wrzątkiem. Na każdym waflu ułożyć plaster sera z błękitną pleśnią i 2 krewetki. Kanapkę ozdobić plasterkami różowych winogron.


Czas przygotowania 30 minut

Wafle owsiane z krewetkami i serem pleśniowym

PRODUKTY

INFORMACJE OGÓLNE

NA SKRÓTY

Eurowafel Sp. z o.o. Sp.k.



Euro Wafel © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.

Euro Wafel © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.

PRODUKTY

NA SKRÓTY

INFORMACJE OGÓLNE

Eurowafel Sp. z o.o. Sp.k.



Euro Wafel © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.

INFORMACJE OGÓLNE

Eurowafel Sp. z o.o. Sp.k.



Eurowafel © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.
pl_PLPolish