Wafle to nie tylko chrupiące talarki, które zawsze są pod ręką jako szybka, zdrowa i lekka przekąska. Mogą także posłużyć jako baza dla innych zdrowych darów natury i wspólnie z nimi pieścić nasze podniebienia na słodko albo na słono. Oto kilka propozycji, jak można to szybko i łatwo zrobić. Pozwólcie się zainspirować!

Wafle gryczane z pastą jajeczną

– opakowanie wafli gryczanych pełnoziarnistych
– 3 – 4 jajka
– pęczek rzadkiewek
– 2 łyżki majonezu
– 2 łyżki kiełków rzodkiewki
– sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i drobno pokroić. Rzodkiewki umyć i pokroić na kawałki. Jajka wymieszać z majonezem i rzodkiewką, doprawić solą i pieprzem. Pastę rozsmarować na kanapkach, posypać kiełkami rzodkiewki.


Czas przygotowania 20 minut

Wafle gryczane z pastą jajeczną

PRODUKTY

INFORMACJE OGÓLNE

NA SKRÓTY

Eurowafel Sp. z o.o. Sp.k.



Euro Wafel © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.

Euro Wafel © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.

PRODUKTY

NA SKRÓTY

INFORMACJE OGÓLNE

Eurowafel Sp. z o.o. Sp.k.



Euro Wafel © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.

INFORMACJE OGÓLNE

Eurowafel Sp. z o.o. Sp.k.



Eurowafel © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.
pl_PLPolish