Wafle to nie tylko chrupiące talarki, które zawsze są pod ręką jako szybka, zdrowa i lekka przekąska. Mogą także posłużyć jako baza dla innych zdrowych darów natury i wspólnie z nimi pieścić nasze podniebienia na słodko albo na słono. Oto kilka propozycji, jak można to szybko i łatwo zrobić. Pozwólcie się zainspirować!

Wafle orkiszowe z czekoladą i bakaliami

– opakowanie wafli orkiszowych pełnoziarnistych
– krem czekoladowy (np. nutella)
– 2 łyżki blanszowanych migdałów
– 2 łyżki rodzynek
– łyżka orzechów laskowych

Rodzynki zalać wrzątkiem na kilka minut. Migdały i orzechy rozdrobnić według uznania. Wafle posmarować kremem czekoladowym, a następnie posypać bakaliami.


Czas przygotowania 5 minut

Wafle orkiszowe z czekoladą i bakaliami

PRODUKTY

INFORMACJE OGÓLNE

NA SKRÓTY

Eurowafel Sp. z o.o. Sp.k.



Euro Wafel © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.

Euro Wafel © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.

PRODUKTY

NA SKRÓTY

INFORMACJE OGÓLNE

Eurowafel Sp. z o.o. Sp.k.



Euro Wafel © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.

INFORMACJE OGÓLNE

Eurowafel Sp. z o.o. Sp.k.



Eurowafel © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.
pl_PLPolish