Wafle to nie tylko chrupiące talarki, które zawsze są pod ręką jako szybka, zdrowa i lekka przekąska. Mogą także posłużyć jako baza dla innych zdrowych darów natury i wspólnie z nimi pieścić nasze podniebienia na słodko albo na słono. Oto kilka propozycji, jak można to szybko i łatwo zrobić. Pozwólcie się zainspirować!

Deser a la Pavlova

– 8 sztuk wafli zbożowo-ryżowych
– 500 g truskawek
– 100 g twarogu naturalnego
– 100 serka mascarpone
– 100 g serka homogenizowanego waniliowego
– 2 łyżki miodu
– listki świeżej mięty
– kilka kostek gorzkiej czekolady do dekoracji

Truskawki umyć i drobno pokroić. Wszystkie rodzaje sera wymieszać, dodać miód. Wafle przekładać masą serową i truskawkami. Na ostatniej warstwie ułożyć więcej truskawek, całość posypać pociętymi listkami mięty i startą czekoladą. Podawać natychmiast po przyrządzeniu.


Czas przygotowania 20 minut

Deser a la Pavlova

PRODUKTY

INFORMACJE OGÓLNE

NA SKRÓTY

Eurowafel Sp. z o.o. Sp.k.



Euro Wafel © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.

Euro Wafel © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.

PRODUKTY

NA SKRÓTY

INFORMACJE OGÓLNE

Eurowafel Sp. z o.o. Sp.k.



Euro Wafel © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.

INFORMACJE OGÓLNE

Eurowafel Sp. z o.o. Sp.k.



Eurowafel © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.
pl_PLPolish